"Dovolte, abych vám poděkovala za skvěle organizačně i obsahově připravenou 8. Meziškolní konferenci. Oceňujeme zejména příjemnou, tvůrčí atmosféru a možnost diskuse. Pro naše studentky a studenty jsou tato setkání přínosem a inspirací pro další práci. Rádi se budeme konferencí účastnit i v příštích letech. Děkujeme rovněž za zaslané fotografie, reportáže i prezentace." RNDr. Hana Pokorná, ředitelka Pražského humanitního gymnázia

Rybářský tábor

Datum konání: 16.07.2023 - 23.07.2023

Začátek akce: 15:00

Konec akce: 16:00

Adresa: Božejovský horní rybník (7 km od Pelhřimova)

Rybářský tábor pro děti od 8 do 15 let bude pobytový a to od neděle 16.7. do neděle 23.7.2023. 
Místo konání: Božejovský horní rybník (7 km od Pelhřimova) se skvělou obsádkou trofejní ryb https://www.sportovnirybareni-bozejov.cz/.
Soukromý rybářský revír nabízí rybaření formou chyť a pusť. Je pravidelně zarybňován, kapry až po 28 kg, amury, štikami, líny a sumci.
Maximální počet dětí: 20
Tábor je pro začínající i zkušené rybáře a rybářky a pro všechny co mají rádi přírodu.
 
Důvody které nás vedly k pobytovému táboru:
- mít více času na děti
- neztrácet čas na cestě
- individuální přístup
- více času na různé techniky lovu
- vzájemné poznávání se
- naučit se vnímat chování ryb a živočichů v dané lokalitě, což vede k lepším úlovkům
- přiblížit dětem více přírodu, vztahy k ní, jak se v přírodě chovat, jak si ji užít a jak v ní přežít:-)
- více času na další aktivity, hry, soutěž, koupání
 
Vloni jsme si během přespání na Pískové lhotě vyzkoušeli, jak příjemně na dětí působí, když nemusí spěchat na vlak. V klidu ukončí rybolov, najedí se a pak se povídá u ohně, úplně jiná pohoda.
 
Cena: 7.900 Kč zahrnuje: 
7 denní povolenka k lovu, ubytování v dřevěných chatkách a ve stanech, sociální zařízení - sprcha a WC, stravování 5x denně, teplý oběd i večeře, pitný režim, nepřetržitý dozor zkušených rybářů Jardou a Patrikem a dalšími instruktory.
Vlastní prut a spací pytel podmínkou. Vlastní doprava, možnost propojení s ostatními rodiči.
 
 

Vedoucí:

Patrik Vojtíšek je povoláním herec a vášnivý rybář s 40ti letou praxí. Ovládá téměř všechny techniky rybolovu jak na řekách, tak na stojatých vodách, které vyhledává po celý rok. Specializuje se na feeder a kaprařinu, avšak v pozadí nezůstává ani přívlač či lov dravých ryb různými technikami. O rybaření mluvil např. v Rádiu Junior Českého rozhlasu či na přednášce pro základní školu. Kromě lovu umí rybu i skvěle připravit na talíř a role rybáře je mu souzena i v dětském divadelním představení. 

Jarda Kula je milovník přírody a rybářského sportu, což ho v mládí dovedlo až ke studiu na přírodovědné fakultě. Vědu si ponechal už jen jako koníček, proto rád k zážitkům z rybaření přidává i povídání o okolní havěti. V rybaření si poradí s jemným chytáním na spláveček až po chytání štik na mušku, takže ho nezaskočí snad žádný z dětských dotazů. Jak dostat širokou veřejnost a hlavně mladou generaci k rybaření a do přírody ho vedlo k vývoji vlastní směsi na ryby, která má široké možnosti použití a rybolov je od začátku i pro začátečníky skvělým zážitkem. Jeho motto „ Svěřte nám děti, vrátíme vám rybáře:)“.

 

 
 
Výstaviště Praha
Český rybářský svaz
Střední průmyslová škola dopravní, a.s.
Decathlon
Vysoká škola tělesné výchovy a sportu
Ruce na prsa
Ministerstvo zěmědelství
Všeobecná zdravotní pojišťovna
I'm fit
Národní informační centrum pro mládež
Czech on Board with Myanmar
Sokol
Praha 7