"Děkuji za report z Meziškolní konference i za její organizaci. " Mgr. Tomáš Žilinčár, zástupce ředitele, Střední průmyslové školy na Třebešíně, Praha 10

Táboráček

Datum konání: 27.08.2018 - 31.08.2018

Začátek akce: 08:00

Konec akce: 17:00

Adresa: Tyršův dům

Táboráček byl tábor ve znamení trampingu. Navštívili jsme výstavu století českého trampingu od Jana Pohunka v Národopisném muzeu, lovili bobříky, četli Foglarovky, hráli hry a hlavně jezdili vlakem do přírody.Tunel v Prokopském údolí prošli jen ti nestatečnější, ale našli jsme tajné chodby třeba i na Petříně.

Stavěli jsme s dětmi domečky pro zvířátka, učili se víc o přírodě a o lese, poznávali zvířátka a rostliny, vyráběli sešítek "slušňáček", vypravěli si o tom, co je slušnost a jak se chovat.

Vyrobili jsme si dřevěné placky, navštívili trampské osady u Vltavy i v Posázaví. Šli jsme do zlatokopeckého údolí a hledali zbytky zlata v Bohulibech. Vypili všechnu malinovku asi ve 3 restauracích a taky jsme hráli dekové hry Mindok. Zpívali jsme s trempy, opékali buřty a jedli řízky na pařezu.

Bylo to prostě fajn a nakonec všichni obdrželi dárky a diplomy za statečnost. Bobříky a dobré skutky ale děti mohou lovit dál třeba s rodiči nebo s kamarády. Tak zase za rok AHOY!

Reportáž z Táboráčku

 

 

Výstaviště Praha
Český rybářský svaz
Střední průmyslová škola dopravní, a.s.
Decathlon
Vysoká škola tělesné výchovy a sportu
runczech
Ruce na prsa
Ministerstvo zěmědelství
Všeobecná zdravotní pojišťovna
I'm fit
Národní informační centrum pro mládež
Czech on Board with Myanmar
Sokol
Praha 7