"Ještě jednou děkujeme, dětem se vše moc líbilo. Maratónek jste krásně zvládli, i když bylo extrémní počasí." Stanislav Škoda, otec dítěte z příměstského tábora Maratónek

Pražský výběh vol. 2 - STUDENTSKÝ ŠTAFETOVÝ MARATON

Datum konání: 18.10.2017

Začátek akce: 09:00

Konec akce: 14:00

Adresa: Výstaviště Praha Holešovice, park Stromovka, Křižíkův pavilon B

Ani chladné počasí a mlha nad pražským Výstavištěm neodradily přes dvě stovky závodníků, kteří se ve středu 18. října postavili na start premiérového ročníku unikátního štafetového klání. V deset hodin odstartoval závod olympijský badmintonista Petr Koukal a na trať vyrazili první závodníci ze smíšených týmů. Celkem museli uběhnout 42 kilometrů a 195 metrů.

Zúčastnilo se celkem 22 týmu z 20 středních škol. Nejlepšího času dosáhl tým Šprti na útěku z Gymnázia Jana Kepplera s časem 2:41:52,2. O 3:25 později doběhl tým Gulzáci z Gymnázia U Libeňského zámku a jako třetí v čase 2:48:05,7 doběhli Alejáci z Gymnáziam nad Alejí. Fantasticky běželi nejen studenti, ale i jejich učitelé. Každý tým měl týmové zbarvení, oblečení či jiné označení.

Za kolik se běželo?
Startovný bylo gratis!

Jedna z cen pro vítězné 3 týmy- vstupné do I'M FIT WELLNESS FITNESS.

SKVĚLÝ DOPROVODNÝ PROGRAM:
Na stánku Evropská komise v ČR - informace o studijních programech Erasmus v zahraničí. 
Kruhový trénink, diagnostiku těla nebo zaslouženou masáž po doběhnutí nabízeli studenti z VŠTVS PALESTRA kde jde sport i studovat a třeba ho provozovat celý život.Pro holky byl připravený stánek Ruce na prsa. Pro kluky zase stánek STK pro chlapy.
U VZP ČR prováděli měření tlaku, %tuku v těle a zjisšťovali BMI index. 
Přísun proteinů zajišťoval Tomáš od Exotic Food Festival. Cvrčci a další hmyz byl na másle a na česneku velmi chutný a jeho přednáška o jídle budoucnosti zajímavá.
Jak se žije v Barmě a co pro místní děti znamená skejt a nebo jen boty nám vysvětlil Jirka Pasz Czech on Board with Myanmar Promítání čerstvého dokumentu z Barmy Vladimíra Turnera přišlo vhod při popíjení horkého čaje a pojídání barmské polévky, kterou nám uvařila Klára v barmské kuchyni.Časomíru a profesionální technickou organizaci akce zajišťoval Michal Slabej ze Sportis a Míra ze Zálep.S organizací nám jako vždy pomáhali studenti a učitelé ze Střední Průmyslová Škola Dopravní.Moderoval Petr Zalabák.

Zvuk zajistil Jindřich Janda.

 

 

AKCE BYLA SOUČÁSTÍ PROJEKTU ČESKÉHO OLYMPIJSKÉHO VÝBORU- ČESKO SPORTUJE

Oficiální událost Facebook

Důležité! Do poznámky prosím uveďte všech 10 členů týmu.

Výstaviště Praha
Český rybářský svaz
Střední průmyslová škola dopravní, a.s.
Decathlon
Vysoká škola tělesné výchovy a sportu
runczech
Ruce na prsa
Ministerstvo zěmědelství
Všeobecná zdravotní pojišťovna
I'm fit
Národní informační centrum pro mládež
Czech on Board with Myanmar
Sokol
Praha 7