"Děkuji za velmi hezký Táboráček, děti byly velice nadšené a moc se jim líbil." Renata Novotná, matka dítěte z příměstského tábora Táboráček

Bezstarostná jízda vol. 3

Datum konání: 20.05.2018

Začátek akce: 12:00

Konec akce: 18:00

Adresa: Ostrov Kampa, Praha 1

BEZSTAROSTNÁ JÍZDA / EASY RIDER
3. ročník Bezstarostné jízdy, který byl pro všechny cyklisty, skejťáky, longboardisty, inlinery, chodce, běžce či vozíčkáře! Bezstarostná jízda si klade za cíl vylepšit podmínky pohybu ve veřejném prostranství a navrácení kapky slušnosti do starých kolejí. Akci pořádala nezisková organizace DĚLEJ CO TĚ BAVÍ ve spolupráci s Městskou částí Praha 1 a Magistrátem hlavního města Prahy.

Pro každého návštěvníka byly připravené soutěže, ankety, workshopy a zajímavé exhibice.
V rámci projektu Zaslušnost.cz na pódiu proběhly debaty se zástupci hlavního města Prahy, profesionály silničního provozu z BESIP, propagátory Čistou stopou či se zástupci Sportovního svazu vozíčkářů. Dále organizátoři ve spolupráci s BESIPEem seznámili zájemce s cyklistickým destarem.

Na místě proběhly exhibice předních jezdců na U-rampě, profesionálních bikerů, skateboardistů a také exhibiční vystoupení oblíbeného parkouru. Pro návštěvníky byla připravená Freestyle BMX, SK8 a Scooter show na U-rampě v čele s profesionálním českým bikerem Janem Valentou, několikanásobným mistrem světa a České republiky v disciplíně BMX Vert ramp. Veškeré disciplíny si bylo možné vyzkoušet a také využít půjčovnu kol, skateboardů, longboardů a koloběžek.

Bezstarostná jízda byla společně s MOVE festem součástí SPORT FESTU, který se uskutečnil ve stejný den na stejném místě. SPORT FEST nabídl ukázky netradičních sportů, které si každý mohl vyzkoušet a zároveň si vyslechnout cenné rady od profesionálů v daném sportu.

Tento pestrý program byl realizovaný také díky partnerovi www.expodum.cz, který poskytnul praktické párty stany pro bezpečný a bezstarostný průběh, kde nás jejich altán ochránily před jakýmkoli počasí.

expodum.cz

Ukázka z loňského ročníku ZDE

 

 

 

Výstaviště Praha
Český rybářský svaz
Střední průmyslová škola dopravní, a.s.
Decathlon
Vysoká škola tělesné výchovy a sportu
runczech
Ruce na prsa
Ministerstvo zěmědelství
Všeobecná zdravotní pojišťovna
I'm fit
Národní informační centrum pro mládež
Czech on Board with Myanmar
Sokol
Praha 7